HEB ACÉLGERENDA

Az acélgerenda az építőiparban és más hasonló területeken széles körben használt masszív szerkezeti elem, amely a tartós és nagy teherbírású épületszerkezetek alapját képezi. Az ilyen típusú szerkezetek esetében kiemelten fontos a minőség és a pontos műszaki specifikációk betartása, mivel nagy terhekkel és nyomással kell megbirkóznia.
A H alakú termékek a két talpnak köszönhetően nagy tartást biztosítanak.

HEB acélgerenda árak:

 
- Kizárólag csak Első osztályú anyagokat forgalmazunk és csak legfeljebb minimális felületi korrózióval rendelkeznek.
- Az acélgerendák esetében kérhető méretre vágás, ennek díja mennyiségtől és mérettől függő

- 1 métertől - 12,1 méterig rendelhetőek a méretek
- Ha a kiválasztott méretből csak 12,1 méteres gerenda van raktáron, akkor a vágási díj mérettől fügőően hozzá adódik

- 6 métertől - 12,1 méterig bármilyen méret rendelhető, hulladék anyag nélkül - Küldje el anyag igényeit az űrlapon keresztül és készítünk rá egy kedvező ajánlatot
 
 

HEB acélgerenda méretek:

Ajánlatkérés

Termékek, melyekre szeretne ajánlatot kérni. Kérjük, hogy adja meg a mennyiséget is!

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

HEB ACÉLGERENDA

Gazdaságos és biztonságos szerkezet kialakítása nem lehetséges statikus tervező bevonása nélkül.
Ahhoz, hogy meghatározzuk, mekkora az HEB acélgerenda terhelhetősége, a teherelemezést először szilárdsági és stabilitási vizsgálatok követik, ami után megállapítható, hogy milyen kapcsolatot akarunk kialakítani. Ennek a feladatnak az elvégzéséhez statikus tervező bevonása szükséges.
Előnyös tulajdonságai miatt acélgerendákat legtöbbször akkor használnak, ha nagyon erős, tartós és nagy teherbírású szerkezetre van szükség.
Az I és a H gerenda a leghatékonyabban áthidalásra alkalmazható, lakóházakban azonban ritkán találkozni vele, mert az acél minden esetben hőhidat képez a szerkezetben. Emiatt nem ajánlott például nyílászárók fölé sem helyezni áthidalónak. Lakóingatlanokban tehát általában nincs nagy szerepe, de felújítások vagy átalakítások során nagyon hasznos kiegészítő lehet. Olyan esetekben pedig kimondottan ideális megoldás, amikor nem fontos a hőszigetelés, csak az számít, hogy a végeredmény kellőképpen stabil és masszív legyen. A H keresztmetszetű acélgerendák a két talpnak köszönhetően nagy tartást biztosítanak.
Előnyös tulajdonságai miatt acélgerendákat legtöbbször akkor használnak, ha nagyon erős, tartós és nagy teherbírású szerkezetre van szükség. Az acélgerendák különböző mérete és elnevezése, mint pl. UNP, U, HEB, IPE, HEA, 160, 140, 80, 65, 200 stb. a gerendák teherbírását jelölik. Minél nagyobb szerkezetet akar valaki bebiztosítani, érdemesebb annál nagyobb teherbírású acélgerendát választani. Az egyes elnevezések, mint pl. I, H vagy U, az acélgerenda keresztmetszetének formáját jelölik.
A H-gerenda jellemzői:
A H-gerenda szövedékének vastagsága kisebb, mint a normál I-gerendáé azonos szalagmagassággal, és a karima szélessége nagyobb, mint az azonos magasságú normál I-gerendaé. , ezért széles karimás I-gerendának is nevezik. Az alaknak köszönhetően a H-tartó keresztmetszeti modulusa, tehetetlenségi nyomatéka és ennek megfelelő szilárdsága lényegesen jobb, mint az azonos tömegű hagyományos I-tartóké. A H-gerenda széles karimával, vékony szövedékkel, sok specifikációval és rugalmas felhasználással rendelkezik, amely 15-20% fémmegtakarítást jelent a különféle rácsos szerkezetekben. Mivel a karimák kívül-belül párhuzamosak, a karimák végei pedig derékszögben helyezkednek el, könnyen összeszerelhető és különféle tagokba kombinálható, így körülbelül 25%-kal megtakarítható a hegesztési és szegecselési munkaterhelés, ami nagymértékben felgyorsíthatja az építkezést. a projekt felgyorsítása és az építési időszak lerövidítése.
Mi az a H-sugár?
A kereszt-a H-gerenda szakasza általában két részből áll: hálóból és karima, más néven derék és él.
A H-gerenda egy gazdaságos metszet és hatékony szerkezeti acél, optimalizáltabb keresztmetszet-eloszlással és ésszerűbb szilárdság-tömeg aránnyal, ami azért kapta a nevét, mert keresztmetszete megegyezik a „H” betűvel. Mivel a H-gerenda minden része derékszögben van elrendezve, a H-gerenda előnyei az erős hajlítási ellenállás minden irányban, az egyszerű felépítés, a költségmegtakarítás és a könnyű szerkezet stb., és széles körben használják.
Forrás: Internet