IPE ACÉLGERENDA

ipe acelgerenda ipe gerenda ipe vasgerenda
  • Az IPE gerenda a kialakítás tekintetében leginkább a vasúti sínekhez hasonlítható
  • Az IPE acélgerenda elsődlegesen áthidalásra alkalmazható a leghatékonyabban. 
  • Többféle méretben és hosszúságban érhetők el, könnyedén vághatók, hegesztésük azonban házilagosan egyáltalán nem ajánlott, hiszen ezzel jelentős mértékben elgyengíthető a szerkezetük.

IPE acél gerenda árak

 
- Kizárólag csak Első osztályú anyagokat forgalmazunk és csak legfeljebb minimális felületi korrózióval rendelkeznek.
- Az acélgerendák esetében kérhető méretre vágás, ennek díja mennyiségtől és mérettől függő

- 1 métertől - 12,1 méterig rendelhetőek a méretek
- Ha a kiválasztott méretből csak 12,1 méteres gerenda van raktáron, akkor a vágási díj mérettől fügőően hozzá adódik

- 6 métertől - 12,1 méterig bármilyen méret rendelhető, hulladék anyag nélkül - Küldje el anyag igényeit az űrlapon keresztül és készítünk rá egy kedvező ajánlatot
 
 

IPE acélgerenda méretek és súlyok: 

Ajánlatkérés

Termékek, melyekre szeretne ajánlatot kérni. Kérjük, hogy adja meg a mennyiséget is!

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

IPE ACÉLGERENDA

  • Gazdaságos és biztonságos szerkezet kialakítása nem lehetséges statikus tervező bevonása nélkül.
  • Ahhoz, hogy meghatározzuk, mekkora az I acél gerenda terhelhetősége, a teherelemezést először szilárdsági és stabilitási vizsgálatok követik, ami után megállapítható, hogy milyen kapcsolatot akarunk kialakítani. Ennek a feladatnak az elvégzéséhez statikus tervező bevonása szükséges.
  • Előnyös tulajdonságai miatt acélgerendákat legtöbbször akkor használnak, ha nagyon erős, tartós és nagy teherbírású szerkezetre van szükség.
  • Az I és a H gerenda a leghatékonyabban áthidalásra alkalmazható, lakóházakban azonban ritkán találkozni vele, mert az acél minden esetben hőhidat képez a szerkezetben. Emiatt nem ajánlott például nyílászárók fölé sem helyezni áthidalónak. Lakóingatlanokban tehát általában nincs nagy szerepe, de felújítások vagy átalakítások során nagyon hasznos kiegészítő lehet. Olyan esetekben pedig kimondottan ideális megoldás, amikor nem fontos a hőszigetelés, csak az számít, hogy a végeredmény kellőképpen stabil és masszív legyen. A H keresztmetszetű acélgerendák a két talpnak köszönhetően nagy tartást biztosítanak.
  • Előnyös tulajdonságai miatt acélgerendákat legtöbbször akkor használnak, ha nagyon erős, tartós és nagy teherbírású szerkezetre van szükség. Az acélgerendák különböző mérete és elnevezése, mint pl. UNP, U, HEB, IPE, HEA, 160, 140, 80, 65, 200 stb. a gerendák teherbírását jelölik. Minél nagyobb szerkezetet akar valaki bebiztosítani, érdemesebb annál nagyobb teherbírású acélgerendát választani. Az egyes elnevezések, mint pl. I, H vagy U, az acélgerenda keresztmetszetének formáját jelölik.
Forrás: Internet